Entertainment
03 november 2007 - Ron Smeets

Noodtoestand in Pakistan: GSM netwerk plat!

Tja, ook dictators en coup-plegers worden steeds moderner. De afgelopen uren beheerst het uitroepen van de Noodtoestand in Pakistan door 'president' Musharraf het werlednieuws.

Sinds jaar en dag weten we al dat bij dit soort situaties de media, als een van de eerste acties, monddood gemaakt wordt en dat diverse communicatiekanalen zoals Radio, TV en Telefonie vrijwel direct op zwart gaan of overgenomen worden door de regerende partij(en).

De afgelopen jaren zijn er natuurlijk twee nieuwe kanalen bijgekomen: Intenet en Mobiele Telefonie. In Pakistan, en eerder ook al in andere landen, hebben de machthebbers daar natuurlijk ook aan gedacht. Sinds de aankondiging van de Noodtoestand worden de mobiele telefoon netwerken gestoord en zijn alle internetverbindingen afgesloten. . .Gerelateerde links:
Koning legt mobiel netwerk plat
Nepalese overheid legt mobiele netwerken wederom plat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.