Accessoires
15 september 2006 - Ron Smeets

Noodstroom voor je GSM

Iedereen heeft wel eens zijn mobieltje zien uitvallen tijdens een gesprek omdat de accu leeg was. Zit je dan in de auto of thuis, dan steek je ‘m gewoon weer even in de lader, maar in de meeste gevallen gebeurt zoiets natuurlijk als je niet in de buurt van een lader bent want dan had je hem daarvoor wel al in de lader gestoken.

De Mobcharger is een soort van wegwerp noodstroom voorziening voor mobiele telefoons. Is je accu leeg, dan steek je de Mobcharger in en je kunt 90 minuten bellen of 480 minuten stand-by zijn. Als hij leeg is dan kun je hem gewoon bij het KCA gooien.

Ze zijn voor vrijwel ieder telefoonmerk te koop en zo plat dat ze in iedere (laptop)tas passen. Als je hem niet gebruikt gaat hij volgens de fabrikant zo’n 5 jaar mee voordat ie al zijn power kwijt is. Binnenkort komen er ook Mobchargers voor de BlackBerry en PSP. Informatie over de prijs en beschikbaarheid heb ik nog niet kunnen vinden.Gerelateerde links:
Eén 'Groene Stroom' lader voor al je mobieltjes
Power to our gadgets!
LG's long-life methanol accu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.