Nieuws
19 augustus 2005 - Ron Smeets

Noodkreet om bloed per SMS brengt redding

Afgelopen maandag heeft de 9-jarige Yau Jia Xin in Penang (Maleisie) een succesvolle levensreddende hartoperatie doorstaan.

Dat ging echter niet zonder de hulp van tientallen bloeddonors die dezelfde zeldzame bloedgroep als Yau hadden.

Nadat het kind in het ziekenhuis was beland en bleek dat men niet genoeg bloed had om haar spoedeisende operatie uit te kunnen voeren belde de moeder, zelf een verpleegster, enkele vrienden en bekenden met de vraag of zij donors wisten te vinden. Een van hen ontketende daarna een kettingreactie door een SMS te rond te sturen met daarin: ''Urgent! Child nine years old Yau Jia Xin needs O-negative blood."

Hierdoor meldden zich voldoende donors om ervoor te zorgen dat Yau afgelopen maandag met succes kon worden geopereerd aan haar hart.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.