Nieuws
11 november 2016 - Ron Smeets

Nominaties voor de Telecom Awards 2016 bekend Het testen en beoordelen is in volle gang en dit zijn de kanshebbers op een van de zes Telecom Awards

Nog een paar weken en 2016 kan bijgeschreven worden in de annalen van de wereldgeschiedenis. Het was wederom een bewogen jaar voor de kleine blauwe planeet. En dan hebben we het niet over The Donald, Orkaan Matthew, de Olympische Spelen in Rio of het aangekondigde vertrek van Giel Beelen. Nee, 2016 was het jaar waarin Apple de verkopen van haar iPhones zag dalen, Samsung de Galaxy Note 7 letterlijk zag exploderen en relatief nieuwe (Aziatische) merken als Huawei steeds populairder werden. Precies, het was een een bewogen smartphone jaar.

Hoog tijd dus voor de Telecom Awards, editie 2016. Eind deze maand worden de winnaars bekend gemaakt, maar daarvoor is het natuurlijk van belang dat iedereen weet welke toestellen in de drie categorieën genomineerd zijn. Hieronder staan ze allemaal, in alfabetische volgorde.

Entry-level (tot 200 euro)
- Acer Liquid Zest Plus
- Alcatel Shine LITE
- General Mobile 4G
- Honor 5C
- LG K10
- Samsung Galaxy J3 (2016)
- Sony Xperia E5
- Wiko Lenny 3
- Wileyfox Swift 2

Mid-range (200 - 400 euro)
- Acer Liquid Z6 Plus
- Alcatel Idol 4S
- HTC Desire 10 Lifestyle
- General Mobile 5 GM Plus
- Huawei Nova
- Honor 8
- Motorola Moto G Plus
- Sony Xperia XA
- Wiko uFeel Prime

High-end (400+ euro)
- Apple iPhone 7 Plus
- HTC 10
- Huawei P9
- LG G5 SE
- Motorola Moto Z
- Samsung Galaxy S7 Edge
- Sony Xperia XZ

De jury is al gestart met het testen van de genomineerde toestellen. Ze worden daarbij onder anderen onderworpen aan diverse lab- en benchmarks tests en het oordeel van de experts van All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk, Mobile Cowboys en Portable Gear, Op 21 november zullen per categorie twee winnaars, Beste Product en Beste Koop, bekend gemaakt worden. In totaal worden dus zes Telecom Awards uitgereikt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.