Nieuws
13 juli 2012 - Ron Smeets

Nokia's Windows Phone marktaandeel in de VS nu 0.3%

De verovering van de Amerikaanse Smartphone markt. Dat was en is een van de belangrijkste doelen die Nokia zich voor ogen stelde toen men besloot om Windows Phone als primair smartphone OS te gaan gebruiken. Sinds het tweede kwartaal van dit jaar (medio april 2012) is de Lumia 900 volop beschikbaar via AT&T in de VS. Het toestel krijgt prima kritieken en volgens Nokia verkoopt het toestel boven verwachting goed.

Onderzoek bureau Nielsen heeft becijferd dat Nokia's Windows Phone marktaandeel in de VS eind juni, twee maanden na de lancering van de Lumia 900 daar, op 0.3% staat.

Veel meer dan een startpunt is dit natuurlijk niet. Belangrijk worden de komende maanden. Wanneer Nokia eind dit jaar in de VS, als de eerste Windows Phone 8 toestellen ook al enkele maanden beschikbaar zullen zijn, nog steeds de 3% niet overstegen is, dan wordt het voor de Amerikaanse top van de Finnen langzaam tijd om in paniek te raken ;-) Hieronder staan nog enkele grafieken van Nielsen's Amerikaanse smartphone marktonderzoek.

Nielsen-US-Q2-Smartphone-Merken Nielsen-US-Q2-Smartphone-OS

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.