Tablets
18 november 2014 - Ron Smeets

Nokia's volgende Android toestel is de N1 Tablet De eerste Android Tablet uit Finland

Nokia heeft vandaag een nieuwe tablet gepresenteerd. Althans, het is een tablet met de Nokia merknaam. Zoals de fabrikant gisteren al meldde wordt die merknaam vanaf nu onder licentie verkocht aan andere fabrikanten. De Nokia N1 is het eerste voorbeeld daarvan.

Het meest opvallende kenmerk van de N1 is zonder enige twijfel de aanwezigheid van Android 5.0 Lollipop, aangevuld met Nokia's Z Launcher User Interface. De Nokia N1 zal begin volgend jaar allereerst in China op de markt komen maar later ook in andere landen. Of Nederland en België ook op die planning staan is nog niet bekend. 

De Nokia N1 is onder andere voorzien van een 2.3 GHz quad core Intel Atom processor en heeft een 7.9 inch display. De tablet is slechts 6.9 millimeter 'dik'. De behuizing is van aluminium en kijkend naar de vorm en het materiaal dan is enige gelijkenis met de iPad van Apple, met name de iPad Mini 3, niet te ontkennen. De afgeronde randen en hoeken dragen daar ook hun steentje aan bij. Officieel zeggen de Finnen nog niets over welke fabrikant deze tablet gemaakt heeft. Online wordt wel al gespeculeerd over Foxconn. Dat zou dan ook weer een verklaring kunnen zijn voor de 'iPad looks'.

Alle overige specs van de Nokia N1:
- 8 megapixel autofocus camera met full HD opname functie (achterzijde)
- 5 megapixel front camera met full HD opname functie
- 7.9 inch 4:3 display met 2048 x 1536 pixels en Gorilla Glass 3
- 2GB RAM
- 32 GB geheugen
- WiFi
- Bluetooth 4.0
- 5300 mAh Accu
- Stereo speakers aan de onderzijde (2 x 0.5 Watt)
- Afmetingen: 200.7 x 138.6 x 6.9 millimeter
- Gewicht: 318 gram

Op zich geen verkeerde specs voor een tablet die rond de 200 Euro gaat kosten.

http://youtu.be/IwJmthxJV5Qhttp://vimeo.com/98567567

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.