Toestellen
21 mei 2007 - Ron Smeets

Nokia's opvouwbare GSM concept

Dit is een cool idee. Een opvouwbare GSM die niet alleen het nummer en de naam van een beller kan weergeven, maar als diegene die jou belt dat met dezelfde GSM doet ook de geur van de beller kan weergeven.

Het toestel, de Nokia Scentsory is een normale rechthoekige, ultraplatte, candybar in opgevouwen toestand en kan op die manier ook gebruikt worden dankzij een klein extern OLED scherm.

Eenmaal uitgevouwen kun je hem in een kegelvorm gebruiken, maar ook verder openvouwen totdat ie helemaal plat, in een driehoek, op een ondergrond kan liggen. Dan wordt ook het interne OLED scherm, een stuk groter, zichtbaar.

Behalve de standaard belfuncties heeft de Nokia Scentsory ook enkele sensors zoals een thermometer en geursensor. Daarmee kan de ointvanger jou dus niet alleen horen en eventueel zien (bellen) maar ook ruiken (en jij hem of haar). Niet gebruiken na een dag zweten in de zomerzon dus ;-)

het keypad is voorzien van verlichte touch sensitive toetsen zoals we die onder andere kennen van de Chocolate. Ik ben benieuwd of Nokia deze features, of misschien wel het hele toestel ook daadwerlkelijk in productie gaat nemen.Gerelateerde links:
Nokia 7001 Pocket concept phone van Tobias Hornof
Concept toestellen: Nokia N74 en Sony Ericsson K900i
Concept Telefoons
Een dag met de Nokia 888
Mmmh, wat ruikt je mobieltje lekker
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Telefoons die kunnen ruiken en kijken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.