Nieuws
09 juni 2008 - Arjan F Olsder

Nokia's Nieuwe S60 Touch Generatie

Nokia's series 60 platform is een tijdje geleden uitgebreid met Touchscreen toestellen ala de iPhone van Apple. Echter heeft het heel lang geduurd voordat de eerste officiële promo's naar buiten kwamen.

Op MGB-TV is op dit moment een demonstratie filmpje van Nokia te zien waar de technologie uitgebreid op gedemonstreerd wordt. Ook verraad het filmpje al veel van de verwachtte functionaliteit die Nokia's iPhone Killer mee krijgt. Zo bevat het toestel tactile feedback waardoor de gebruiker voelt wat er op het scherm gebeurd. Ook heeft de Series 60 interface een flinke functionaliteit boost gekregen om gebruikersvriendelijker te worden voor gebruik met enkel de vingers. Voor mensen met te grote vingers, is er echter nog wel een stylus beschikbaar.

Nokia's Maps functie krijgt een directe koppeling met de internet browser. Op die manier zullen websites de mogelijkheid te krijgen om zich aan te passen naar de locatie van de gebruiker. Een tilt sensor staat daarna toe dat applicaties en games zich aanpassen naar de houding van het toestel. De meting gaat hierbij een stuk exacter dan enkel horizontaal en verticaal. Als voorbeeld kan het alarm van het toestel bijvoorbeeld uitgeschakeld worden door het toestel enkel om te draaien.

Bekijk de video nu in op MGB-TV.Gerelateerde links:
Concept Media player voor Symbian S60 Touch
Over de auteur: Arjan F Olsder