Toestellen
07 april 2006 - Ron Smeets

Nokia's nieuwe CDMA toestellen

Nokia heeft tijdens de CTIA in Las Vegas een drietal nieuwe CDMA mobieltjes gelanceerd, de 2365, 2865en 6175, en één GSM model, de 6126.

De drie CDMA toestellen zijn verschillende instapmodellen met MP3 en FM Radio (2365), eventueel met push-to-talk optie (2865) of 1.3MP cam (6175). Het GSM model (foto) is de meest complete met MP3 speler, Bluetooth, MicroSD card, EDGE en Quadband GSM.

Alle toestellen zullen alleen op de Noord-Amerikaanse markt te koop zijn. Mobiletracker heeft een serie foto's van de verschillende toestellen gepubliceerd.Gerelateerde links:
'GSM' de standaard voor 81% van alle mobiele bellers
Samsung's i830 kan de hele wereld aan
Nokia verkoopt miljard mobieltjes
Nokia mikt op emerging markets
Nokia ziet wel iets in Mobile Music
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.