Nieuws
28 november 2005 - Ron Smeets

Nokia's mobiele browser met zoomfunctie

In de nieuwe mobiele webbrowser van Nokia is op redelijk unieke wijze rekening gehouden met het feit dat de meeste Smartphones en PDA's te kleine schermen hebben om websites leesbaar op te kunnen weergeven als deze niet speciaal voor mobiele apparaten ontworpen zijn.

Nokia's browser biedt de mogelijkheid om delen van het scherm vergroot weer te geven, zoals op de foto hiernaast al te zien is. Klik op de foto voor een (heel toepasselijk) vergrootte versie.

De technologie achter de mobiele webbrowser heeft Nokia samen met Apple ontwikkeldm uitgaande van diens Safari browser in combinatie met Javascript- en WebCore componenten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.