Nieuws
20 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia's kantoor in New York; een koopje voor $12 miljoen

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk kantoortje in (de staat) New York, dan ben je te laat voor deze deal ;-)

Nokia heeft zojuist namelijk haar oude hoofdkantoor in White Plains (foto) verkocht voor 12 miljoen dollar; een koopje volgens Michael Roa van Histogenetics, de nieuwe eigenaar van het kantoor.

Toen Nokia het gebouw kocht heeft de Finse fabrikant er voor 30 miljoen aan verbouwd zodat de medewerkers zich er 'thuis' (als in: Finland) zouden voelen. Helaas ligt het kantoor erg afgeleden, wat natuurlijk wel weer erg 'Fins' is, en kozen de meeste medewerkers er voor om van huis uit te (tele)werken.

Overigens betekent de verkoop van het oude Amerikaanse hoofdkantoor niet dat Nokia geen eigen stek meer heeft in de VS. In februari 2011, de maand dat ook de deal met Microsoft bezegeld werd, verhuisde het hoofdkantoor al naar Sunnyvale in Californië.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.