Nieuws
25 maart 2010 - Ron Smeets

Nokia's Here and Now App nu ook in de OVI Store

Begin 2009 kondigde Nokia al aan bezig te zijn met de ontwikkeling van een Location Based Service voor uitgaansgelegenheden in de buurt de plek waar je je op dat moment bevind. De eerste definitieve versie van die applicatie, Here and Now, is nu beschikbaar en gratis te downloaden uit de Ovi Store.

Als je de App start dan wordt een webpagina gedownload waarop diverse lokale informatie weergegeven wordt zoals het weer, restaurants, bioscopen en andere evenementen in de buurt.

De App heeft ook een koppeling met OVI Maps 3.03, dus je kunt je ook naar het restaurant of de film van je keuze laten navigeren. Helaas is Here And Now nog niet voor alle S60 toestellen beschikbaar. Zo staan de E71 en N97 nog niet op het lijstje. De N97 Mini en E72 daarentegen weer wel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.