Nieuws
11 december 2007 - Ron Smeets

Nokia's 'groene GSM concept'; de Eco Sensor

Net als het merendeel van de rest van onze wereld wil ook Nokia duidelijk laten blijken dat ze begaan zijn met het klimaat en milieu van deze planeet.

Daarvoor bedachten de Finnen het concept van de Nokia Eco Sensor. Behalve een GSM heeft dit toestel ook diverse sensoren die de omgeving, het klimaat en de gezondheid van de gebruiker van het toestel monitoren. Denk aan dingen als temperatuur- en luchtkwaliteit sensoren en een hartslag- en bloeddruk meter.

Bovendien maakt de Nokia Eco Sensor waar mogelijk gebruik van energiezuinige communicatie technieken als RFID en NFC en wordt hij opgeladen door middel van zonnecellen die in de armband van het toestel verwerkt zijn.

Ik ben benieuwd welke functies van dit concept binnenkort ook daadwerkelijk in Nokia toestellen terug te vinden zullen zijn.Gerelateerde links:
GSM op zonne-energie eind dit jaar in Europa te koop
GSM's op kinetische energie
Sterke biologische GSM van Fujitsu
De biologische GSM van NEC en DoCoMo
Bellen met biologische GSM's
Milieuvriendelijke GSM accu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.