Geruchten
14 februari 2014 - Ron Smeets

Nokia's eerste Android krijgt prijskaartje van ongeveer €80

Er is veel te doen over de mogelijk eerste Nokia smartphone met het Android OS die waarschijnlijk in Barcelona gepresenteerd gaat worden. De Nokia Normandy, zoals het toestel in de geruchten en berichten bekend staat, zou een volgende revolutionaire stap betekenen voor de Fins-Amerikaanse fabrikant.

Nu is het toestel op de site van een Vietnamese telecom winkel opgedoken (zie screenshot hieronder) als de Nokia X A110. Volgens de winkel zou het toestel tussen de 2.2 en 2.5 miljoen Vietnamese Dong gaan kosten. Omgerekend is dat tussen de 76,50 en 87 Euro.

Natuurlijk is de hamvraag in hoeverre de Vietnamese berichten kloppen. De screenshot kan zomaar fake kunnen zijn. De foto van het toestel die gebruikt wordt was eerder ook al te zien op twitter. Opvallend is ook dat het toestel op de foto dezelfde groene kleur heeft als de facebook pagina van Nokia op dit moment ;-) Specs worden ook nog genoemd, maar die waren al vaker gelekt.

- 1 GHz dual core processor
- 4 inch TFT scherm (480 x 854 pixels, 285ppi)
- Android 4.4.2 (KitKat)
- 4GB intern geheugen, 512MB RAM 
- microSD geheugenkaart ingang
- WiFi, Bluetooth 4.0 met A2DP, A-GPS
- 5 megapixel camera

Bron (Vietnamees), Via 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.