Toestellen
07 maart 2006 - Ron Smeets

Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent

Nu het zeker is dat BlackBerry haar toestellen en diensten in de VS gewoon kan blijven verkopen en aanbieden heeft Nokia besloten om de concurrentie met RIM wat verder aan te scherpen.

De Finnen brengen binnenkort een goedkope versie van de E61, Nokia's ultieme business PDA/Smartphone, op de markt.

De E62, zoals de goedkope BlackBerry concurrent gaat heten, ziet er van buiten hetzelfde uit als zijn grotere broer, maar om de prijs te kunnen drukken zal de E62 functies als WiFi en 3G moetern ontberen. Tevens is de Pop-Port van de E61 verdwenen, maar een USB-, IR en Minijack poort blijven wel aanwezig, evenals Bluetooth connectivity.

Verder, ook niet onbelangrijk voor een BlackBerry achtige concurrent, lijkt het er op dat de E62 alleen Nokia's Business Centre push-mail functie zal ondersteunen. Op de E61 kan daarnaast ook gebruik gemaakt worden van services als Goodlink, BlackBerry Connect, Visto Mobile en Seven.Gerelateerde links:
Nokia's business smartphone komt in Februari
De E61: Nokia's eigen blackberry
Nokia introduceert de E-Serie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.