Tablets
15 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia's Design Chief werkt volop aan een tablet

Dat Nokia mogelijk dit jaar nog een tablet uit zal poepen is al vaker de revue gepasseerd. Diverse Finse bobo's, inclusief hun Amerikaanse CEO, hebben daarop de afgelopen maanden al regelmatig gezinspeeld.

Nokia's Design Chief, Marko Ahtisaari, heeft daar onlangs in een Fins magazine nog een schepje bovenop gedaan.

In een gesprek met Kauppalehti Optio liet hij zich namelijk ontvallen dat eenderde van zijn werktijd momenteel opgesnoept wordt door werkzaamheden voor een in ontwikkeling zijnde tablet. Omdat ik het erg onwaarschijnlijk acht dat Marko naast zijn Nokia werkzaamheden nog wat bijbeunt voor Samsung, Apple of een van de andere tablet makers, is de conclusie dat de eerste (moderne) Nokia tablet met rasse schreden dichterbij komt ;-)

Ahtisaari liet verder overigens helemaal niets los over de tablet waar hij dus zo hard aan werkt, maar dat zal niemand verbazen. Die taak is natuurlijk, te zijner tijd, voorbehouden aan Mr. Elop himself ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.