Nieuws
18 september 2009 - Ron Smeets

Nokia's braille touchscreen applicatie

Ruim een maand geleden zag ik dit concept voor een 'braille touchscreen' toestel. Ik vroeg mij toen al af of het idee van de 'duizenden micro pinnetjes' niet ook opgelost zou kunnen worden met de 'tactile feedback' van touchscreen toestellen. Welnu, Nokia blijkt daar dus al bezig mee te zijn geweest en het eerste resultaat is de beta versie van een Braille Reader App. Cool!

De applcatie maakt inderdaad gebruik van de feedback van het touchscreen display om de tekst van berichten om te zetten in braille tekens. Onderstaande videodemo laat zien hoe het werkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.