Nieuws
05 december 2011 - Ron Smeets

Nokia's bizar leuke dual sim commercials (fun)

Nokia heeft een aantal dual SIM toestellen in haar portfolio. Deze doen het vooral goed in de landen van de voormalige Sovjet Unie, Azië en Afrika.

Daar zijn veel landen waar roaming ook binnen de landsgrenzen een issue is en klanten dus rondlopen met twee (of nog meer) SIMkaarten die ze afwisselend gebruiken op verschillende netwerken en bij het bellen van vrienden, familie of collegae die gebruik maken van andere providers en netwerken.

De nieuwste dual SIM toestellen van de Finse fabrikant blinken uit in de mogelijkheid om de tweede SIMkaart 'on the fly' te wisselen indien nodig, zonder dat je daarvoor het toestel hoeft uit, en weer aan, te zetten. Nokia probeert dat in onderstaande bijzondere commercials duidelijk te maken. Leuk gedaan, toch?

Nokia Swap commercial (schildpad):

Nokia Swap commercial (battle):

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.