Geruchten
08 april 2008 - Ron Smeets

Nokia's antwoord op de iPhone gespot: de 'Tube'

Helaas zijn er geen foto's of afbeeldingen van, anders dan degene die we vorig jaar al eens zagen in een presentatie van Nokia tijdens de lancering van de N81 in Londen (foto), maar tijdens de Evans Data Developer Relations Conference in California is de Nokia Touchscreen Smartphone wel weer opgedoken in een presentatie.

Volgens de aanwezige Nokia topman Tom Libretto (VP van Forum Nokia) heeft het toestel vooralsnog de codenaam 'Tube' meegekregen.

Gesproken werd verder over diverse multimedia functies (films, muziek), Java support (iets dat de iPhone mist) en de mogelijkheid om foto's te uploaden. Op zich nog niet zo'n spannend nieuws dus.

Verder wist Libretto nog te melden dat Nokia er van overtuigd is de concurrentie met de iPhone aan te kunnen. "Apple heeft sinds de lancering van haar toestel zo'n 5 tot 6 miljoen exemplaren verkocht. Dat aantal verschepen wij in één weekend", zei hij met een glimlach.

Wanneer de Nokia 'Tube' op de markt zal komen en wat de echte naam wordt werd (natuurlijk) niet verklapt.Gerelateerde links:
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Nokia's Symbian S60 Touchscreen UI gepresenteerd
Anssi Vanjoki's geirriteerde reactie op Nokia's 'iPhone'
Nokia Touchscreen patent gaat veel verder dan de iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.