Nieuws
10 oktober 2011 - Ron Smeets

Nokia zoekt ontwikkelaar voor nieuw Linux smartphone OS

Het gerucht dat Nokia zou werken aan de ontwikkeling van een nieuw, op Linux gebaseerd, OS voor feature phones (lees: goedkopere smartphones), is door een vacature van de Finse fabrikant weer aangewakkerd. Het nieuwe Linux OS van Nokia heeft de (werk)naam Meltemi gekregen, maar dat is nog niet door de Finnen zelf bevestigd en wordt ook niet in de vacature vermeld.

Daarin staat namelijk dat Nokia Emerging Devices, de afdeling die zich volgens mij (en de naam maakt dat zeer aannemelijk) bezig houdt met de ontwikkeling van toestellen en software voor de low-end en mid-range markten, op zoek is naar een software ontwikkelaar die zich bewezen heeft op het gebied van Linux ontwikkeling.

De volledige vacature kun je hier bekijken, maar de belangrijke aanwijzingen dat het om een nieuw, Linux gebaseerd, OS gaat zijn de zinnen als: “Linux software and kernel architecture management” en “newly established team”. Daarnaast blijkt uit de gevraagde kwalificaties ook overduidelijk dat de Finnen op zoek zijn naar een ervaren Linux ontwikkelaar; "5+ years on Linux kernel & system level experience" en "Deep understanding on Linux Kernel development" zijn twee voorbeelden daarvan. Ik ben benieuwd of Nokia hierover tijdens Nokia World, eind deze maand in Londen al meer over gaat, kan of wil zeggen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.