Nieuws
14 juni 2005 - Ron Smeets

Nokia ziet wel iets in Mobile Music

Nokia wil van de mobiele muziek een nieuwe inkomstenbron gaan maken. Eerder al werd een samenwerking met Loudeye aangekondigd. Nokia ziet in de mobiele muziek wel wat het niet in ringtones zag. Aldus woordvoerder Pekka Pohjakallio van Nokia in gesprek met Emerce.

Nokia zal niet enkel met Loudeye gaan samenwerken, ze zijn ook van plan om concurrerende muziekdiensten toe te gaan laten op de Nokia-toestellen. Het hele interview met de man die binnen Nokia verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van muziekdiensten is hier te lezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.