Tablets
01 november 2011 - Ron Smeets

Nokia ziet (weer) toekomst in (Windows 8) Tablets

De combinatie Nokia en Smartphones was de afgelopen twee jaar geen succesnummer. Dalende omzetten, toestelverkopen en slinkende winsten waren aan de orde van de dag voor de Finse fabrikant. De komst van de (eerste) Windows Phone toestellen moet daar verandering in gaan brengen. De tijd zal het leren.

Wat betreft de combinatie Nokia en Tablets; die heeft officieel nooit bestaan, althans niet voor de moderne tablets zoals we die de afgelopen twee jaar als paddestoelen uit de grond hebben zien schieten.

Ja er waren wat geruchten, patenten en er is zelfs ooit al een (prototype) MeeGo Tablet gespot, maar de enige echte 'tablet-achtige' Nokia's die daadwerkelijk in de winkels gelegen hebben zijn de Nokia N800/810 Internet Tablets. Die dateren echter van vóór het huidige tablet tijdperk ;)

Enfin, als we de uitspraken van Stephen Elop mogen geloven dan behoort de komst van een Nokia Tablet weer tot de mogelijkheden. In een gesprek met de Financial Times, tijdens Nokia World, zij Elop hetvolgende:“We are not commenting on specific plans for tablets. But I will point out that one of the things that we are excited about in terms of support for the Windows Phone are the announcements made around Windows 8 for tablets and personal computers. When you see the user experience from the Nokia Lumia environment appearing on hundreds of millions of tablets and PCs in the future, you can see that there is a clear synergy between all those environments. So that presents an interesting opportunity for Nokia.”

Natuurlijk zegt hij niets concreets over de toekomstplannen, maar als Elop spreekt over een 'interessante kans' dan mag je er gevoeglijk van uitgaan, zeker gezien zijn Microsoft hart, dat er in de diverse R&D labs van Nokia al hard ontwikkeld wordt aan een Windows 8 Tablet. Of die uiteindelijk ook op de markt zal komen, dat is nog allerminst zeker.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.