Nieuws
22 april 2006 - Ron Smeets

Nokia ziet omzet en winst weer fors stijgen

De Finse toestelmaker heeft gisteren haar kwartaalcijfers gepresenteerd en zoals verwacht mocht worden zag men de omzet en winst weer flink stijgen.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005 werd 29% meer omzet behaald en steeg de netto winst met 21% naar ruim 1 miljard Euro.

De grootste groei kon men echter boeken in het aantal verscheepte toestellen. In Q1 2005 waren dat er nog 53.8 miljoen. Dit jaar steeg dat aantal naar 75.1 miljoen, ofwel met 40%.

Ook het marktaandeel van Nokia steeg weer. Welliswaar met 'slechts' 1%, maar met een aandeel van 35% blijven de Finnen verreweg de grootste toestelproducent ter wereld.Gerelateerde links:
Dit jaar worden meer dan 1 miljard mobieltjes verkocht
RAZR best verkochte GSM in Europa
Meer dan 800miljoen GSM's in 2005
LG nu tweede merk op Amerikaanse markt
Nokia verkoopt miljard mobieltjes
Nokia en Motorola groeien het snelst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.