Nieuws
08 december 2011 - Ron Smeets

Nokia zet Vertu in de etalage

Nokia gaat zich volledig storten op Windows Phone en goedkopere (Series 40 en ook nog wat Symbian) toestellen. Om die strategie nog meer kracht bij te zetten heeft de Finse fabrikant besloten om het luxemerk Vertu, met toestellen die gemiddeld meer dan 5000 Euro kosten, in de etalage te zetten.

Dat is althans wat de Financial Times gisteren meldde. Volgens de krant heeft Nokia Goldman Sachs gevraagd om de verkoop van Vertu te begeleiden.

Officieel heeft Nokia zelf nog niets bekend gemaakt over het voornemen om Vertu te verkopen, maar de Financial Times beroept zich op twee bronnen die 'dicht bij het vuur' zitten. Een (aantal) particuliere investeeders zouden al interesse getoond hebben in een eventuele overname van Vertu, maar de gesprekken zitten nog in de beginfase.

Vertu werd in 1998 opgericht als de luxe toestel tak van Nokia. Inmiddels wordt het merk in meer dan 60 landen verkocht en de cijfers waren bepaald niet slecht te noemen. In 2010 groeide de omzet nog met dubbele cijfers en er zijn, sinds de start in 1998, al meer dan 300.000 peperdure Vertu toestellen aan de man (en vrouw) gebracht.

Via: ZDNet Asia, Bron: Financial Times (betaald account)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.