Entertainment
26 november 2005 - Ron Smeets

Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007

Sinds de introductie van de eerste N-Gage, twee jaar geleden, is het al kommer en kwel met de populariteit en verkoopcijfers van de dedicated gamephone van Nokia.

Het besluit van de Finnen om de N-Gage voorlopig, in ieder geval tot 2007, niet meer door te ontwikkelen komt dan voor velen ook niet als een verrassing.

Nokia verwacht dat de markt tegen die tijd wel rijp zal zijn om een gamephone als de N-Gage tot een succes te maken. In de tussentijd gaat men wel door met het integreren van de gaming functie's in de 'gewone' N-series toestellen.

Daarnaast zal de focus in de komende anderhalf jaar voornamenlijk komen te liggen op de doorontwikkeling van mobiele muziek- en televisie functies.Gerelateerde links:
Mobile Game Communities groeien
Nieuw Nokia Game: Nokia 20Lives
Mobiele GPS games
Mobile Gaming gaat nu pas echt 'los'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.