Toestellen
29 augustus 2007 - Ron Smeets

Nokia XpressMusoic 5310

Twee van de drie toestellen die vanochtend hier in Londen geintroduceert werden maken onderdeel uit van Nokia's XpressMusic collectie.

De goedkoopste van die twee, de 5310, die voor ca. 225 Euro in de winkels zal komen te liggen heeft volgens mij het beste uiterlijk en dito specs voor een compacte muziekGSM. Met slechts 9.9mm behoort de 5310 bovendien bij de platste toestellen die momenteel verkrijgbaar zijn.

Een nadeel is wel dat je voor het verwisselen van de microSD kaart telkens het klepje van de batterij moet openmaken. Dat ging nu, bij een nagelnieuw toestel, nog redelijk stroef. Meer foto's:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.