Nieuws
05 oktober 2012 - Marloes de Hooge

Nokia Xpress browser goed voor je databundel

Nokia heeft gisteren een interessant product gelanceerd voor alle Lumia Windows Phones. Met Nokia Xpress hebben ze een browser op de markt gezet die gebruik maakt van het voordeel van datacompressie technieken die ervoor zorgen dat het dataverkeer moet dalen met bijna negentig procent. Het is mogelijk om alle websites te bezoeken, maar Xpress levert bij de meeste websites een magazine-achtige rss-reader en vertaalt ook verschillende pagina's in allerlei talen.

De Xpress Cloud functies combineren het zoeken via Bing met YouTube en Wikipedia, waardoor veel pagina's niet geopend hoeven te worden, wat ook weer data bespaart. Ook worden afbeeldingen en andere downloads bewaard in SkyDrive, zodat ze in de toekomst weer opnieuw gebruikt kunnen worden als dit nodig is. Ook is er een handige optie genaamd Quick Links, maar wat dit is, spreekt natuurlijk voor zich.

Het besparen van bandbreedte is één van de belangrijkste eisen van het moment voor een moderne smartphone. Nu veel telefoonproviders datalimieten invoeren, is het steeds lastiger geworden voor mensen om ongestoord te kunnen browsen met hun smartphone. Nokia Xpress is nu verkrijgbaar in de Windows Phone Marketplace.

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl