Entertainment
30 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia Xperience in Amsterdam

Na de ietwat mindere gelukkig gekozen lokatie van vorig jaar besloot Nokia haar jaarlijkse Xperience event nu weer in de Amsterdamse Escape te laten plaatsvinden.

Voorafgaand aan het party event waarvoor ruim 2000 personeelsleden van telecom winkels uitgenodigd waren hielden de Finnen een persmeeting waarbij de onlangs in Londen gepresenteerde 5800 XpressMusic voor het eerst (officieel) in de lage landen verscheen.

Daarnaast werden we voorgesteld aan de nieuwe director van Nokia Benelux, Jukka Tiitu (foto hiernaast), die natuurlijk aangaf blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging en het een en ander vertelde over de strategie van Nokia voor de komende jaren.

Het meest opvallende daarbij is het feit dat Nokia zich in de toekomst, naast de gebruikelijke toestelverkopen, nog meer gaat richten op abonnee services zoals Navigatie en Entertainment (Comes With Music, N-Gage), content services (nieuws, mobiel internet) en mobile advertising.

Voor wat betreft de 5800 XpressMusic had men eigenlijk niets nieuws te vertellen. Het toestel zal in december op de Russische en Spaanse markt gelanceerd worden en, zoals de plannen er nu voor staan, rond februari zijn opwachting in Nederland en België maken.

Na afloop van deze persmeeting had ik een interview met An Tips en Jean-Marc Nicolai waarbij we ruim een uur gesproken hebben over de 5800 XpressMusic, Nokia Music Store en Nokia's plannen voor de (nabije) toekomst op het gebied van Touchscreen en Multimedia. Dit interview zal ik in een apart artikel nog uitgebreid de revue laten passeren.

De rest van de avond was het feest zoals jullie ook op onderstaande foto's kunnen zien. Nokia had voor de gelegenheid de diverse ruimtes van de Escape (boven en onder) ingericht met verschillende thema's zoals van Multimedia, Games, Business en Style.

Nokia-Xperience-a1Het Nokia Promotie team begeleidde de gasten gedurende de avond naar de diverse Xperience Rooms.

Nokia-Xperience-Bewaking1Gelukkig werden de rondhangende Nokia toestellen goed bewaakt, al weet ik niet of er iemand bij had gekunt.

Nokia-Xperience-5800-Training1Drie stoere verkopers worden door deze dame op weg geholpen met de 5800 XpressMusic.

Nokia-Xperience-GamesKijk, je kunt ook flipperen zonder je mobieltje ;)

Nokia-Xperience-NavigatieNavigeren met je mobieltje is soms nog wat lastig door de relatief kleine schermpjes. Dit is een betere opstelling, maar niet echt draagbaar. . .

Nokia-Xperience-PartygangersDeze vier toestel verkopende partygangers waren duidelijk in een feeststemming.

Nokia-Xperience-PartyRond half elf was het al gezellig druk maar zeker nog niet propvol in de Escape.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.