Toestellen
28 juli 2011 - Ron Smeets

Nokia X7 wordt concurrent van de Sony Ericsson Xperia Play?

De Nokia X7 die medio april al officieel gepresenteerd werd zou aanvankelijk, zo liet Nokia Benelux ons meerdere keren weten, niet in Nederland op de markt gebracht worden.

Welnu, inmiddels is Nokia op die beslissing terug gekomen. De X7 zal dus toch in de Nederlandse winkels gaan verschijnen, maar de Finnen doen wel een poging om ervoor te zorgen dat dit toestel niet 'in de weg gaat zitten' van andere (high end) modellen zoals de N8 en de E7. De Nokia X7 gaat hier namelijk als gamephone gepositioneerd worden. Een concurrent van de Sony Ericsson Xperia Play dus wellicht?

Gisteren ontving ik namelijk de volgende uitnodiging van Nokia om X7 tester te worden:

Wij zoeken gamers! Échte gamers! Mannen en vrouwen met soepele duimen...
Want ook al heeft dit toestel alles wat je van een Nokia smartphone verwacht -geïntegreerde sociale netwerken, gratis navigatie, voorgeïnstalleerde apps en meer- toch is de Nokia X7 het liefst in de buurt van een 'player'.

En dat heeft drie redenen:
1. Met zijn ronde vormen past hij perfect in je hand. Zo kan je je volledig concentreren op richten, sturen, springen, duiken en de vijand neerhalen...
2. Op zijn 4" touchscreen zie je elk detail van je high-definition game.
3. De Nokia X7 heeft heel wat topgames in Ovi Store.

Een bijzondere, maar toch wat vreemde move van Nokia als je het mij vraagt. Ik heb de X7 een paar keer in mijn handen gehad en vindt het design ook best aardig, maar de link met een 'gamephone' a-la Sony Ericsson Xperia Play is bij mij toen in ieder geval nog niet naar boven komen borrelen. Natuurlijk, je zult met de Nokia X7 zeker spelletjes kunnen spelen, maar om hem een échte gamephone te kunnen noemen zouden er mijns inziens fysieke bedieningsknoppen op moeten zitten, zoals die bijvoorbeeld op de Xperia Play wel aanwezig zijn. Enfin, ik snap dat Nokia de X7 een 'eigen' plek en publiek wil geven in haar portfolio, maar of dat nu de gamers moeten worden waag ik toch te betwijfelen. Wellicht dat Nokia mij er snel eentje kan doen toekomen zodat ik hem naast mijn Xperia Play kan leggen en testen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.