Geruchten
17 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia X7 mogelijk niet naar AT&T

De Nokia X7 is de afgelopen weken en maanden al meerdere keren gespot. Dit weekend doken nog enkele (officiële) pers kiekjes van het toestel op.

Bij veel van die geruchten was telkens de AT&T versie van het toestel te zien en er werd ook al volop gespeculeerd dat de Nokia X7 een hernieuwde poging van de Finse fabrikant zou moeten inluiden om haar marktaandeel in de VS te vergroten.

Welnu, vanochtend vroeg (lokale tijd) is in de VS het gerucht verspreid dat AT&T, de provider die de Nokia X7 als Nokia Journey in de winkels zou leggen vanaf medio februari, besloten heeft het toestel niet te gaan opnemen in haar portfolio. Als alle geruchten kloppen, zowel de op handen zijnde release bij AT&T als de annulering daarvan, dan zou dit een nieuwe Amerikaanse tegenslag voor de Finse fabrikant zijn.

Vooralsnog valt er echter nog niets zinnigs over te zeggen. Van Nokia heb ik ook nog geen reactie ontvangen hierover, maar ik gok erop dat, als die komt, dat niet veel meer zal zijn dan het standaard antwoord: "Wij doen geen mededelingen over toestellen die nog niet aangekondigd zijn, en dus nog niet bestaan". Afwachten maar.

UPDATE (13u25): Ik heb inmiddels een officiële reactie ontvcangen van Nokia. "Wij kunnen geen mededelingen doen over toestellen die nog niet aangekondigd zijn, maar woensdag aanstaande (19 februari, red.) zal Nokia met AT&T een toestel presenteren voor de Amerikaanse markt". Op mijn vervolgvraag of dat dan de X7 zal zijn kon Jurgen Thysmans van Nokia alleen zeggen dat het "om een toestel' gaat. Geen typenummer dus nog en ook geen bevestiging of de X7 al dan niet geannuleerd is door AT&T. Inmiddels gaan in de VS ook al de geruchten rond dat het mogelijk de C7 zou betreffen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.