Toestellen
25 november 2009 - Ron Smeets

Nokia X6 ligt eind deze week in Engelse winkels

Tijdens Nokia World, begin September in Stuttgart, introduceerde de Finse fabrikant onder andere haar nieuwe flagship muziek toestel, de X6. Sindsdien hebben we echter nog maar bitter weinig over dat toestel vernomen. De afgelopen weken ging het toch vooral om de N900 en de N97 (Mini).

De boys van Dailymobile hebben deze week echter informatie in handen gekregen waaruit zou blijken dat de Nokia X6 vanaf aanstaande vrijdag (27 November) in Engeland te koop zal zijn.

Het toestel gaat via de online shop van Nokia in de losse verkoop voor 449 pond (ca. 480 Euro) maar in combinatie met een abonnement van ca. 40 Euro bij Phones4U wordt het toestel gratis meegeleverd. Bovendien krijgt de Engelse koper er dan ook een Comes With Music bundel bij voor ongelimiteerde muziekdownloads uit de Nokia Music Store. Klanten die nog een oud N-Series toestel hebben liggen kunnen die ook meteen inleveren. In ruil daarvoor verlaagt Phones4U dan de abonnementsprijs naar ca. 30 Euro per maand.

In de Nederlandse Nokia shop staat de X6 op dit moment nog steeds niet vermeld, ook niet als pre-order. Het zal dus nog wel even duren voordat we dit toestel bij ons in de winkels zullen zien liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.