Toestellen
14 juni 2010 - Ron Smeets

Nokia X5 officieel gepresenteerd in Singapore

Behalve de mogelijke N9 video heeft Nokia vanochtend ook al een officiele onthulling gedaan. In Singapore werd namelijk de X5 gelanceerd, een toestel dat wel wat weg heeft van de vierkante Nokia Twist en de Microsoft Kin One.

Kortom een compact, vierkant toestelletje met een slide-out qwerty toetsenbord.

Aan de plaatjes te zien wordt de Nokia X5 behalve in zwart ook in diverse, zoete, kleurtjes op de markt gezet. Verder is hij voorzien van het Symbian S60 (3rd edition) OS en gaat de prijs rond de 160 Euro bedragen. Of, en zo ja wanneer, de Nokia X5 naar Nederland (Europa) gaat komen is nog niet bekend.

Ik heb ook nog geen officieel persbericht kunnen vinden dus over de exacte specs is nog niet veel te zeggen. De Nokia X5 heeft in ieder geval een 5 megapixel camera, multimedia speler en is hij bedoeld als Social Networking (Facebook, Myspace. YouTube) en/of Messaging phone. Verder heeft hij ook nog iets van een 'Shake Control' functie waarmee je direct kunt horen hoeveel nieuwe SMSjes er in je inbox zitten.

Opvallend is ook dat Nokia in April ook al een X5 introduceerde, Dat toestel was bedoeld voor de Chinese markt. Die zag er compleet anders uit dan de X5 die nu in Singapore het daglicht gezien heeft. Nokia-X5-Pink-Green Nokia-x5-symbian

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.