Toestellen
15 juni 2010 - Ron Smeets

Nokia X5 nu al nagemaakt

Tja, lijkt toch een fenomeen te worden waar de toestel fabrikanten tegenwoordig mee zullen moeten (leren) leven. De kans dat Nokia de gisteren gepresenteerde X5 in China (of Taiwan) laat fabriceren is redelijk groot.

Dat er binnen 24 uur al een fake X5 opduikt is misschien erg snel maar ja, die wordt waarschijnlijk in dezelfde fabriek in elkaar gezet ;-))

Bizar is wel dat de namaak X5 al op een Braziliaanse rommelmarkt gespot werd. Da's natuurlijk wel extreem snel en hoewel het natuurlijk niets zegt over de kwaliteit van het origineel kan ik mij voorstellen dat Nokia hier niet blij mee is. Hieronder kun je nog een grote versie van de foto hiernaast en eentje van het origineel zien. Vergelijk zelf maar.

De namaak: Nokia-X5-Fake

Het origineel: Nokia-X5-Pink

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.