Toestellen
02 september 2009 - Ron Smeets

Nokia X3 gepresenteerd

Vandaag en morgen is Stuttgart het toneel van de jaarlijkse Nokia World conferentie. Sinds vorig jaar, toen in Barcelona de N97 voor het eerste het levenslicht zag, wordt dit evenement door de Finse fabrikant ook aangegrepen om haar nieuwste toestellen te introduceren. De eerste nieuwe Nokia die vandaag gepresenteerd wordt is de Nokia X3.

Daarmee introduceert Nokia meteen een nieuwe toestel familie, de X-Series. Hierbij ligt de focus met name op Muziek en Multimedia en feitelijk is het dus een nieuwe naamgeving voor de XpressMusic toestel serie. De Nokia X3 wordt het instapmodel. Deze slider is onder andere voorzien van een 3.2 Megapixel camera en wordt bovendien de eerste Nokia met het S40 besturingssysteem én OVI Store ondersteuning.

De Nokia X3 zal nog voor het eind van dit jaar (vierde kwartaal) in de winkels liggen. De adviesprijs (zonder abonnement) zal ca. €138 gaan bedragen. De belangrijkste specs:
- Quad-band GSM
- GPRS/EGPRS support
- 2.2 inch QVGA display
- 3.2 Megapixel camera
- microSD geheugenkaart optie (max. 16GB)
- Stereo Speakers ingebouwd
- Bluetooth 2.1 met A2DP en AVRCP support
- 3.5mm audio aansluiting
- S40 besturingssysteem
- microUSB (2.0) aansluiting
- FM Radio met RDS met ingebouwde antenne
- Multimedia speler (MP3, MP4, AAC, eAAC+, WMA en WMV)
- Video recording (H.263 QCIF, MPEG-4 QVGA)
- Active Home Screen
- Flash Ligte 3.0 en Java MiDP 2.1 support
- OMA en FOTA support
- Afmetingen: 96 x 49.3 x 14.1mm (hxbxd)
- Stand-by tijd: Max. 380 uur
- Spreek-tijd: Max. 7.5 uur
- Maximaal 26 uur muziek luisteren op één acculading

Nokia-X3-Front-l Nokia-X3-Back Nokia-X3-Datasheet

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.