Geruchten
21 mei 2014 - Ron Smeets

Nokia X2 krijgt een home knop en betere specs

Dat is althans wat de Chinese geruchtenmolen de wereld wil doen geloven. Enkele specificaties zijn opgedoken in een AnTuTu benchmark resiultaat van een toestel dat dus de Nokia X2 zou zijn. Dat toestel heeft een Qualcomm MSM8210 processor, 1GB RAM en 4GB geheugen.

De toevoeging van een home knop zou geen overbodige luxe zijn. De eerste reacties van gebruikers op de werking van alleen de 'back' knop op de Nokia X1 waren niet bijzonder goed. 

De knop heeft namelijk verschillende functies, afhankelijk van waar je je in het menu of app bevindt. Over het algemeen wordt dat als verwarrend ervaren. De Nokia X2 mét home knop zou er dus zo uit kunnen zien als op de tweede afbeelding hieronder. De eerste afbeelding toont de AnTuTu benchmark resultaten van het toestel. Letwel, dit zijn allemaal nog onbevestigde geruchten, afkomstig van Chinese fora.

Nokia-X2-benchmark Nokia-X2-rumor-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.