Toestellen
08 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia X1-00; een spotgoedkope muziektelefoon onthuld

Nokia heeft vandaag de X1-00 onthuld, een spotgoedkope muziektelefoon. Met een prijskaartje van zo'n 42 Euro (inclusief BTW) mag je natuurlijk niet al te veel verwachten, maar de X1 is in zijn prijsklasse best goed 'voorzien'. Helaas komt de X1-00 niet naar Europa, zo kon Nokia mij vanochtend al bevestigen.

Deze Series 30 feature phone heeft onder andere een microSD geheugenkaart ingang voor maximaal 16GB extra opslagruimte, 3.5mm audio aansluiting en een relatief grote (mono) speaker aan de achterzijde.

Verder is de Nokia X1-00 voorzien van een zaklamp (LED), FM Radio tuner en kun je de muziekspeler met één toets starten en op de zijkant zitten in totaal drie 'muziek toetsen' zoals we die ook zagen bij eerdere muziektelefoons van de Finse fabrikant. De accu kan, mede door het ontbreken van stroom slurpende functies als een groot display, WiFi en GPS, 61 dagen standby tijd leveren. Hij meet 112.2 x 47.3 x 16mm en weegt 16 gram. Zoals gezegd zal de Nokia X1-00 bij ons niet in de winkels verschijnen, maar dit is ook geen toestel waar in Europa veel mobiele bellers op zullen zitten te wachten. Nee, dit is meer iets voor bellende muziekliefhebbers in Afrika, China, India en Zuid Amerika ;-)

Nokia-X1-00-a Nokia-X1-00-b Nokia-X1-00-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.