Geruchten
27 januari 2011 - Ron Smeets

Nokia X1-00 duikt op bij de FCC

Nokia verkeert in rumoerig vaarwater. De wisselingen aan de top en berichten over investeerders die zich mengen in de beslissingen van de Raad van Bestuur doen de Finse marktleider, want dat zijn ze nog steeds, geen goed. En als klapje op de vuurpijl presenteerde Nokia vandaag ook nog eens tegenvallende kwartaalcijfers.

Hoog tijd voor weer wat leuk nieuws over de Finnen dus. Nou ja, nieuws, het is nog een gerucht natuurlijk, maar bij de FCC is de Nokia X1-00 opgedoken.

De Nokia X1-00 is nog niet officieel gepresenteerd maar gezien het typenummer ('1'), het ontbreken van een camera op de foto die bij de FCC opdook en het feit dat er 'made in India' op staat, valt wel al af te leiden dat dit een low end toestelletje zal worden, als hij uiteindelijk gepresenteerd wordt natuurlijk. Verder betekent het feit dat dit een X-Series model wordt ook dat het een multimedia (of muziek) toestel zal zijn. Andere specs, behalve dat het een dual-band (850/1900) GSM toestel zou worden, zijn er nog niet. Nokia-X1-FCC-a Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.