Geruchten
20 februari 2014 - Ron Smeets

Nokia X foto's tonen Windows Phone-achtige Android UI

Nokia zal naar alle waarschijnlijkheid een low-end Android toestel, de Nokia X (A110) in Barcelona onthullen. De afgelopen weken deden daarover al tientallen geruchten de ronden, maar Nokia heeft zelf ook al wat hints in die richting gegeven.

Vandaag zijn foto's opgedoken waarop zowel het toestel als het homescreen te zien zouden zijn. Als die kloppen dan valt op dat Nokia's Android UI wel heel veel weg heeft van de Windows Phone look-and-feel. Veel gekleurde tegels, ofwel live-tiles dus. Of ze daar bij Microsoft zo blij mee zullen zijn?

Op de tegels is ook te zien dat er natuurlijk geen Microsoft / Windows Phone store en dergelijke aanwezig zijn. Vooral veel Nokia diensten zoals Here Maps en Music. Dat zou dus ook kunnen betekenen dat Nokia's gratis navigatie (Here Drive) op deze goedkope Android smartphone meegeleverd wordt. Het gerucht gaat tevens dat de 'Store tile' niet verwijst naar Google Play maar naar een 'eigen' custom app winkel. Mogelijk een variant op de Nokia Selection die we al kennen van de Windows Phone, Lumia, toestellen.

Natuurlijk moeten we eerst nog maar eens afwachten in hoeverre de uit China afkomstige kiekjes de waarheid gaan benaderen, maar ze zien er redelijk echt uit. Nu zegt dat nog niets natuurlijk. Oordeel zelf maar:

nokia-x-03 nokia-x-02 nokia-x-04 nokia-x-01

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.