Toestellen
26 maart 2014 - Ron Smeets

Nokia X binnen enkele minuten uitverkocht in China

Het feit dat de eerste voorraad van de Nokia X in China binnen enkele minuten uitverkocht was lijkt goed nieuws voor de Fins-Amerikaanse fabrikant. Helaas zegt Nokia er niet bij, zoals altijd, om hoeveel toestellen het gaat en dus iis moeilijk te bepalen hoe groot het succes van de Nokia X in China nu werkelijk is.

Natuurlijk, er gingen al berichten rond dat er 10 miljoen in pre-order besteld waren, maar dat was tevens een win-actie van Nokia in China. Iedereen die het toestel in pre-order zette, zonder koopverplichting, maakte kans op een gratis Nokia X. Dan lopen de aantallen natuurlijk al snel op.

Hoe dan ook, twee dagen geleden, 24 maart, 10u lokale tijd, begon de officiele (online) verkoop van de Nokia X in China. Potentiële kopers die het toestel besteld hadden konden toen kiezen om de bestelling definitief te maken en het toestel te kopen of de order alsnog te annuleren; omdat ze ook niet de winnaar waren van een gratis Nokia X bijvoorbeeld.

Vier minuten nadat de verkoop van de Nokia X startte was de eerste voorraad al uitverkocht. Maar waren dat er nu 10.000, 100.000 of 1 miljoen? Zolang Nokia dat niet bekend maakt is de mate van het succes van het toestel niet te meten ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.