Nieuws
06 december 2009 - Ron Smeets

Nokia winkels geen succes?

Een jaar of vier geleden had Nokia nog grootse plannen als het ging om het openen van eigen (Flagship) Stores in de bekende grote steden over de hele wereld, van New York, Tokio en Moskou tot Antwerpen, Parijs en Rome.

Inmiddels lijkt het er alle schijn van te hebben dat deze winkels lang niet zo succesvol (geworden) zijn als de Finse fabrikant gehoopt had.

Vorige week wist een Belgische lezer ons al te melden dat de Nokia Store in Antwerpen met ingang van morgen (maandag 7 december) al haar deuren zou sluiten. Dit weekend werd bekend dat de Nokia Store in Londen, gelegen aan de prestigieuze Regent Street (foto hieronder), hetzelfde lot zal treffen, na nog geen twee jaar open geweest te zijn. Met de sluiting zullen 30 personeelsleden op straat komen te staan. Nokia-Regent-Store

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.