Nieuws
18 december 2012 - Ron Smeets

Nokia: Windows Phone 7.8 update komt begin 2013

De afgelopen twee dagen bleken ineens een aantal Lumia 800 toestellen voorzien te worden van de inmiddels langverwachte Windows Phone 7.8 update. Dat wakkerde de geruchten aan dat de officiële Windows Phone 7.8 update uitrol begonnen zou zijn.

Welnu, Tweakers kwam gisteren al tot de ontdekking dat de betreffende update alleen naar zogenaamde pre-productie toestellen uitgerold is. Een foutje?

Daarover doet Nokia geen echte uitspraak. Stella Jansen van het PR bureau van Nokia zei alleen dat de officiële update nog niet beschikbaar is en dat die begin 2013 verwacht wordt. De toestellen die nu wel al een update ontvangen hebben zijn niet via de reguliere retail kanalen verkocht. Het gaat om test- en review exemplaren van de Lumia 800 die vorig jaar, enkele weken voordat het toestel in de winkels lag, uitgedeeld zijn aan de media, retail medewerkers en dergelijke.

Bron: Tweakers

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.