Geruchten
12 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia Windows 8 tablet in de planning voor eind 2012?

De afgelopen jaren zijn al diverse geruchten opgedoken over een op komst zijnde Nokia Tablet (al dan niet met Windows 8). In November deed ook CEO Stephen Elop enkele uitspraken die deze geruchten opnieuw aanwakkerden.

De Taiwanese nieuwssite DigiTimes claimt nu over informatie (geruchten) te beschikken dat Nokia en Microsoft van plan zijn om eind dit jaar (Q4) een 10 inch Windows 8 tablet van het Finse merk op de markt te zetten.

DigiTimes beroept zicht op berichten van onderdelenleveranciers. De Nokia Windows 8 tablet zou geproduceerd gaan worden door Compal Electronics. Het zou in eerste instantie gaan om de productie en levering van 200.000 exemplaren, aldus de bronnen van DigiTimes

P.S. De tablettekening hierboven is afkomstig uit een patentaanvraag van Nokia uit 2010.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.