Nieuws
02 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia wil weer toestellen gaan verkopen in Korea

Wereldwijd is Nokia al jaren de marktleider op mobiel gebied maar er zijn een paar landen waar de Finnen nooit echt vaste voet aan de grond gekregen hebben.

Amerika is het meest tekende voorbeeld daarvan. Nokia heeft daar enkele jaren geprobeerd de hegomonie van Motorola te doorbreken maar is nooit verder gekomen dan een marginaal marktaandeel van 1 tot 3%.

Ook in Korea is het Finse merk niet geliefd maar daar moeten ze het dan ook opnemen tegen lokale favorieten Samsung, LG en het bij ons minder bekende Pantech.

Als de berichten kloppen dan gaan de Finnen, voor het eerst sinds 2003(!) weer een nieuw toestel op de Koreaanse markt introduceren in een hernieuwde poging iets van de Koreaanse markt te heroveren.

Het eerste model dat de lokale telecomwinkels moet gaan bestormen wordt de 6210 Navigator. Geen slecht toestel maar volgens Telecoms Korea zal de Navigatie functie waarschijnlijk niet gaan werken. Volgens de lokale wetgeving moeten server based kaarten die gebruikt worden namelijk op een server binnen Korea staan. Nokia wil echter haar 'Kaart-Server' gebruiken die in Singapore staat en dat zou dus niet mogen.

Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Het lijkt nu in ieder geval al op een valse start voor de Finnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.