Nieuws
08 september 2006 - Ron Smeets

Nokia wil typenummers vervangen door namen

Steeds meer toestelmakers kiezen er voor om nieuwe GSM's en Smartphones een naam in plaats van een nummer te geven. Een trend die lijkt te zijn ingezet na Motorola's succes met de RAZR, gevolgd door onder andere de Chocolate van LG.

Nokia, marktleider, heeft tot nu toe nog vastgehouden aan typenummering, maar tijdens een meeting met investeerders liet de marketing manager van de Finse toestelmaker zich ontvallen dat ook zij binnenkort met modellen op de markt zullen komen die voorzien worden van een naam in plaats van een nummer. Welke namen we mogen verwachten hield Keith Pardy nog geheim, maar het zullen, hoop ik, geen Finse plaatsnamen of andere woorden zijn want dan zou het wel eens averechts kunnen werken.

Nu maar afwachten of Sony Ericsson en Samsung zullen volgen, maar met name voor de Koreanen zal dat moeilijk worden, want het bedenken van 10 'catchy' namen per dag is bepaald geen eenvoudige opgave ;-)Gerelateerde links:
SMS taal beinvloedt produktnamen
Sony's ongelukkige naamkeuze
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.