Nieuws
27 oktober 2005 - Ron Smeets

Nokia wil GSM met kunstmatige intelligentie

Awel, dat mogen we toch wel stellen naar aanleiding van onderstaand bericht.

De Finse Telco gaat samen met het Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) van MIT onderzoeken hoe de huidige mobiele technieken naar een nog hoger niveau getild kunnen worden. Kunstmatige intelligentie is daarbij een van de gebieden waar de onderzoekers zich op zullen richten.

Om de samenwerking meer kracht bij te zetten richten beide partijen een nieuw lab in, het Nokia Research Center Cambridge.

Behalve kunstmatige intelligentie gaan de knappe koppen ook op zoek naar andere toepassingsgebieden voor mobiele devices. Beniewd wat we de komenden maanden/jaren daarvan zullen gaan zien in de markt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.