Geruchten
23 juli 2012 - Ron Smeets

Nokia wil exclusieve provider deals voor WP8 toestellen

Volgens de Financial Times is Nokia met enkele Europese providers in gesprek voor het afsluiten van exclusieve verkoop deals voor haar Windows Phone 8 toestellen die later dit jaar op de markt moeten komen. In de VS heeft Nokia met AT&T al een vergelijkbare overeenkomst al gesloten voor de Lumia 900.

Als Nokia deze plannen ook in Europa gaat uitrollen, dan betekent dat dus dat je straks voor een nieuwe, Windows Phone 8 Lumia, gebonden wordt aan een bepaalde provider. Een strategie die Apple de eerste jaren ook volgde met haar iPhone.

Of dat slim is valt te bezien. Volgens de Financial Times zijn France Telecom (Orange) en Deutsche Telekom (T-Mobile) al met de Finse fabrikant in gesprek voor een dergelijke 'Europese Lumia deal'. Behalve de exclusiviteit zou Nokia ook van plan zijn, net als Apple dat deed, een graantje mee te aan pikken van de abonnementen en andere diensten die de providers, in ruil voor de exclusieve verkoop van de nieuwe Windows Phone 8 Lumia's, afsluiten. Zowel de genoemde providers als Nokia zelf geven nog geen commentaar op deze geruchten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.