Geruchten
22 februari 2014 - Ron Smeets

Nokia werkt ook aan een mid-range en high end Android?

Maandag ochtend zal Nokia haar eerste Android smartphone onthullen in Barcelona. De Nokia X (foto) is al meerdere keren gespot en de hints van de fabrikant zelf waren ook niet mis te verstaan.

Natuurlijk wordt met deze bijzondere move direct de vraag gesteld of Nokia het bij één low-end Android toestel zal laten of nog grotere plannen heeft. Welnu het gerucht gaat dat Nokia ook aan een mid-range en high end Android smartphone werkt. 

Het mid-range model staat vooralsnog bekend onder de naam Nokia XX; logisch als Nokia X de low-end is. Het high end model heeft nog geen naam, maar die zullen we dan maar even Nokia XXX noemen. Over specs en dergelijke wordt nog helemaal niets gemeld. Wel dat Nokia de XX mogelijk al in mei op de markt zou brengen en het high end model een maand later. Maar daarbij wordt ook niet gezegd in welke landen of werelddelen. De bron van deze geruchten zegt gesproken hebben met 'bronnen uit Silicon Valley'. Pff, dat kan dus zo ongeveer alles en iedereen zijn daar in de buurt.

Weinig echt tastbare aanwijzingen dus en de spreekwoordelijke korrel zout is zeker weer van toepassing. Dat neemt niet weg dat ik wel denk dat de Nokia X zeker niet de laatste instap Android smartphone zal zijn van de Fins-Amerikaanse fabrikant. In de landen waar dit toestel aanvankelijk voor bedoeld is maken de 'ouderwetse' Nokia kopers ook steeds vaker de stap naar een (Android) smartphone. En een Asha is dan niet altijd meer de eerste keuze.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.