Geruchten
10 juli 2012 - Ron Smeets

Nokia werkt aan vier nieuwe Lumia's?

De afgelopen dagen zijn een viertal nieuwe Nokia Lumia typenummers opgedoken. Specs en afbeeldingen van de toestellen zijn er nog niet. Via de RDA (Remote Developer Access) tool zijn alleen wat nummers gespot. Het betreft de Lumia 1001 (een sprookje? ;-)), de Lumia 950, Lumia 920 en de Lumia 910.

Daarnaast dook ook een nieuw Belle toesteltypenummer op; de Nokia Belle 805 en een toestel zonder verdere 'naam'; de Nokia 510. De bron van deze geruchten heeft wat screenshots (zie hieronder) gemaakt van de RDA tool met daarin de verschillende typenamen. 

Het waarheidsgehalte van deze geruchten? Dat is altijd een kwestie van afwachten. Nokia zal deze herfst zeker met een aantal nieuwe, Windows Phone 8, Lumia's op de proppen gaan komen. Of dit de typenummers daarvan zijn en er mogelijk vier 'tegelijk' onthuld gaan worden is nog allerminst zeker.

Nokia-Lumia-Nummers-Gerucht-a Nokia-Lumia-Nummers-Gerucht-b Nokia-Lumia-Nummers-Gerucht-c Nokia-Lumia-Nummers-Gerucht-d Nokia-Lumia-Nummers-Gerucht-e

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.