Geruchten
28 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia werkt aan twee goedkope MeeGo toestellen

Als we deze berichten mogen geloven dan is Nokia nog niet 'klaar' met MeeGo. De Finse fabrikant zou namelijk werken aan twee goedkope smartphones met het OS van de N9. Een bron die nauw betrokken is bij Nokia's 'Next Billion Group' heeft dit verklaard tegenover Netbooknews.

Meer informatie, toestelnamen, specs en afbeeldiingen, zijn er nog niet. Voor nu zijn het toch vooral de reebruine ogen van de schrijfster die we moeten geloven ;-)

Bijzonder is het wel dat sinds Nokia 'vol' voor Windows Phone gekozen heeft, MeeGo 'omgedoopt' werd tot een ontwikkelplatform en Symbian een 'uiterste houdbaarheids datum' van 2016 opgeplakt kreeg, de twee OS'en nog altijd springlevend zijn en de toestellen, de N9 die al een tijdje in de winkels ligt, en de 808 Pureview die enorm verrastte in Barcelona, eigenlijk boeiender geworden zijn dan hetgeen Nokia vóór haar huwelijk met Microsoft liet zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.