Entertainment
20 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia werkt aan een 'mobiele tattoo'

Het is bijna 1 april. Dat was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot toen ik dit bericht las. Nokia zou namelijk werken aan een 'mobiele tattoo' die gaat trillen wanneer je telefoon rinkelt.

De technologie die daarvoor gebruikt gaat worden is het tatoëren van een gedemagnetiseerde inkt op een van je lichaamsdelen, bij voorkeur een hand, pols of onderarm (makkelijk zichtbaar dus). Vervolgens wordt de inkt gemagnetiseerd om zo te kunnen 'reageren' op het magnetisch veld van een binnenkomend telefoongesprek (of andere melding).

Een tattoo klinkt natuurlijk erg 'definitief' en er wordt ook niets gezegd over de soort inkt die gebruikt wordt, behalve dat die dus magnetisch (ferromagnetic) moet zijn. Als het ook mogelijk is om tijdelijke (henna bijvoorbeeld) inkt te gebruiken, dan is het wellicht een leuke gimmick. Eerst maar eens afwachten wat Nokia precies in gedachten heeft en of dit de ontwerptafel gaat ontstijgen.

Een permanente tattoo zou wel een ultieme vorm van 'klantenbinding' zijn, natuurlijk ;-) Tenzij de tattoo natuurlijk op 'standaard' telefoonstraling reageert. In dat geval zou hij dus ook kunnen gaan trillen als de telefoon van je buurman (aan tafel) rinkelt. In de patentaanvraag wordt onder andere gesproken over een programmeerbare magnetische inkt die kan reageren op verschillende signalen (commando's) van de telefoon. Meer informatie over de Tattoo technologie kun je hier vinden (USPTO Patentaanvraag).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.